Kafapet Unsoed Gelar Halal Bi Halal dan Talk Show ; Mantan Menlu Timor Leste dan Sejumlah Tokoh Akan Hadir

Kafapet-unsoed.com , Jakarta – Keluarga Alumni Fakultas Peternakan Unsoed akan melaksanakan acara Halal Bi Halal virtual, yang menarik adalah kegiatan Halal Bi Halal diiringi talk show dengan mengangkat tema “Strategi Industri Peternakan di Dalam dan Luar Negeri Dalam Rangka Menghadapi Era Kenormalan Baru”.

Farid Dimyati selaku ketua pelaksana mengatakan, kegiatan ini akan dilaksanakan pada :
hari       : Sabtu (13/06/2020)
 waktu : 09.30-11.30 WIB
tempat : via Zoom Meeting.
Narasumber yang akan mengisi talk show adalah sebagai berikut :
1. Prof. Ismoyowati (Dekan Fapet Unsoed/Alumni angkatan '88)
2. Mulyoto Pangestu, Ph.D (Monash University, Australia/Alumni angkatan '82)
3. Rayudika Patindra Purba, Ph.D (Suranaree University of Technology, Thailand/Alumni angkatan 2010)

Beberapa tokoh akan turut bergabung, diantaranya :
1. Hernani Filomena Coelho da Silva (Mantan Menteri Luar Negeri Timor Leste/Alumni angkatan '86),
2. Prof. Akhmad Sodiq (Wakil Rektor Unsoed Bidang Akademik/Alumni angkatan '87),
3. Prof. Suwarto (Rektor Unsoed),
4. Astera Primanto Bhakti (Dirjen Perimbangan Kemenkeu/Ketua Kaunsoed).

“Acara diawali dengan  opening speech oleh Bambang Rijanto Japutra selaku ketua Keluarga Alumni Fakultas Peternakan Unsoed. Jalannya  talk show akan dinahkodai oleh moderator yaitu Masirom (Pemed iNews.id / alumni Fapet Unsoed angkatan 94). Untuk mendaftar bisa membuka link https://bit.ly/Halalbihalal-KafapetUnsoed-2020 . Meeting ID dan Password hanya akan diberikan kepada pendaftar yang telah mendaftarkan dirinya”. Ujar Farid.


Penulis  : Fajar H
Foto     : Fajar Dwi

Posting Komentar

1 Komentar

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah besar wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapat pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  Nama Saya: MURNI SANTI
  E-mel Saya: murnisanti55@gmail.com

  BalasHapus

Jika kesulitan posting komentar via hp harap menggunakan komputer